BEZLEPKOVÁ PIZZA K DOPEČENÍ

 

Víte, že se pizza jedla už před naším letopočtem, v době kamenné? A dnes je to nejoblíbenější jídlo rychlého občerstvení na světě!

 

V dávné minulosti byl nejranější formou pizzy hrubý chléb, který se pekl pod uhlíky. Po upečení se dochutil různými přísadami a používal se také místo talířů a nádobí.

Zmínky o používání plochého kulatého chleba, pečeného společně s olejem, bylinkami, medem a řadou jiných polev, jako talíře, pochází z antického Řecka. Pizzu mohl nicméně vymyslet kterýkoli ze starověkých národů, který objevil tajemství míchání mouky s vodou a ohřívání na horkém kameni. 

Nejvíce se pizza uchytila v Itálii, z doby zkázy Pompejí máme důkazy o existenci obchůdků podobných dnešním pizzériím s pecemi s mramorovými kameny a nástroji pro výrobu plochých moučných "koláčů".

V nedaleké Neapoli pak na konci 18. století vznikla moderní pizza v podobě, jak ji známe dnes, a odtud se posléze rozšířila do Ameriky a do celého světa.

 

Stačí chvíli ohřát a skvělá večeře je na stole!

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, rýžová mouka, kváskové těsto 13 % (rýžová mouka, pitná voda), pitná voda, bramborový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; rýžový škrob, kukuřičná mouka, glukózový sirup, pekařské droždí 2,2 %, dextróza, extra panenský olivový olej 1,6 %, slunečnicový olej, rostlinná vláknina (psyllium), jodizovaná sůl (jedlá sůl, jodid draselný), etylalkohol, sójová bílkovina, kypřící látky: glukono-delta-lakton, hydrogenuhličitan sodný; regulátory kyselosti: kyselina vinná, kyselina citronová

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY (laktóza

160022

Parametry

energeticka_hodnota_kj
1231,000000
energeticka_hodnota_kcal
291,000000
tuky
3,500000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
0,500000
sacharidy
60,000000
z_toho_cukry
2,700000
bílkoviny
3,000000
sůl
1,300000
vláknina
4,700000

Specifické reference

ean13
8008698002025

1 další produkt ve stejné kategorii: