BEZLEPKOVÉ PANINI BULKY K DOPEČENÍ

 

Dopřejte si speciální pečivo, připravené zejména pro vegany! Vláčné bulky bez lepku, vhodné k zapečení.

A co je vlastně panini? Podobně jako pizza, těstoviny či zmrzlina patří panini mezi nejznámější speciality italské kuchyně. Jsou to sendviče připravované z tenkých plátků ciabatty či jiného kvalitního bílého pečiva, specifického pro daný region. Proto se v Itálii můžete setkat s ciabattou, focacciou, michettou nebo bagetou.

 

Jako náplň pak tradičně v Itálii ochutnáte typické prosciutto, rajče, salát, samozřejmě mozzarellu nebo jiný italský sýr, ale taky třeba salám mortadelu, pancettu (neuzenou slaninu), salsiccium (klobásku). Chybět by neměla ani čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto!

Tradičně se připravují na ohni, kontaktním grilu nebo zapékači, což jim dodá velmi chutnou kůrku.

 

O prvních panini se dočteme už v lombardských kuchařkách ze 16. století, kdy se tento předchůdce sendviče zřejmě podával dělníkům jako jednoduchý oběd a rovněž jako příloha různých jiných jídel.

Samotný název "panini" znamená "chleba", čímž odkazuje na hlavní složku pokrmu. Moderní verze této pochoutky se objevila na počátku 20. století, kdy se jako rychlé a chutné jídlo na cestách stala populární především mezi studenty a dělníky. Na popularitě získalo díky italským barům zvaným paninochete, dále se podávaly také v restauracích a kavárnách, odkud se postupně začalo šířit do celého světa.

  

Balení obsahuje 2 ks žemlí.

Výbornou alternativou k bulkám jsou Panini žemle od Schär!

 

 

SLOŽENÍ:

pitná voda, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, dextróza, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; sójová bílkovina, slunečnicový olej, pekařské droždí, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina vinná, kyselina citronová

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)  

BEZ LAKTÓZY (laktóza < 0,001 g/ 100 g)

BEZ MLÉKA A VAJEC

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření balení opět uzavřete a pečivo zkonzumujte do několika dnů nebo přímo zamrazte.

 

 

PŘÍPRAVA:

Před pečením je lehce navlhčete vodou a pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 8 – 10 minut do požadovaného zhnědnutí.

 

 

 

Výrobce:

Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

160020

Parametry

energeticka_hodnota_kj
993,000000
energeticka_hodnota_kcal
235,000000
tuky
2,900000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
0,500000
sacharidy
45,000000
z_toho_cukry
4,900000
bílkoviny
3,700000
sůl
1,100000
vláknina
7,200000

Specifické reference

ean13
8008698014561

16 dalších produktů ve stejné kategorii: