Ciabatta rustica k dopečení 200g Schar bez lepku 3013
VÍCEZRNNÁ "ITALSKÁ HOUSKA" K DOPEČENÍ
Toto jemné, vícezrnné bezlepkové pečivo s vysokým obsahem vlákniny na první pohled zaujme svým tvarem a velkými vzduchovými bublinami.
Už samotný název "ciabatta" v italštině znamená pantofl či bačkora, za což vděčí právě svému podlouhému, širokému, nepravidelnému tvaru. První ciabbatty vznikly v Benátkách v dílně dvou pekařů, jako odezva a reakce na stále rostoucí oblibu francouzských baget.
Charakteristických velkých bublin pak pekaři dosáhli pomocí minimálního míchání a velkého množství vody v těstě.
Vynikající je potřená máslem nebo namáčená v olivovém oleji a balsamiku.
Jinou verzí tohoto vícezrnného pečiva je světlá ciabatta od Schär.
SLOŽENÍ:
kváskové těsto 14 % (rýžová mouka, pitná voda), kukuřičný škrob, rýžová mouka, pitná voda, slunečnicová semena 7 %, pohanková mouka 5,5 %, lněná semena 5 %, rýžový škrob, pekařské droždí, rostlinná vláknina (psyllium, bambus), koncentrát z jablečné šťávy, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; sójová bílkovina, jedlá sůl, slunečnicový olej, rýžový sirup, celozrnná rýžová mouka, prosná mouka, extra panenský olivový olej, mořská sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová a kyselina vinná
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY, MLÉKA, VAJEC a PŠENICE
Může obsahovat stopy vlčího bobu, hořčice a sezamu, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají jmenované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Baleno v ochranné atmosféře.
PŘÍPRAVA:
Před pečením housku lehce navlhčete vodou a pak pečte přibližně 5 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Výrobce:
Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1193,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 285,000000
- tuky
- 9,400000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 1,000000
- sacharidy
- 38,000000
- z_toho_cukry
- 4,600000
- bílkoviny
- 6,800000
- sůl
- 0,920000
- vláknina
- 9,600000
Specifické reference
- ean13
- 8008698003152