VÍCEZRNNÁ "ITALSKÁ HOUSKA" K DOPEČENÍ

 

Toto jemné, vícezrnné bezlepkové pečivo s vysokým obsahem vlákniny na první pohled zaujme svým tvarem a velkými vzduchovými bublinami.

 

Už samotný název "ciabatta" v italštině znamená pantofl či bačkora, za což vděčí právě svému podlouhému, širokému, nepravidelnému tvaru. První ciabbatty vznikly v Benátkách v dílně dvou pekařů, jako odezva a reakce na stále rostoucí oblibu francouzských baget.

Charakteristických velkých bublin pak pekaři dosáhli pomocí minimálního míchání a velkého množství vody v těstě.

 

Vynikající je potřená máslem nebo namáčená v olivovém oleji a balsamiku.

 

Jinou verzí tohoto vícezrnného pečiva je světlá ciabatta od Schär.

 

 

SLOŽENÍ:

kváskové těsto 14 % (rýžová mouka, pitná voda), kukuřičný škrob, rýžová mouka, pitná voda, slunečnicová semena 7 %, pohanková mouka 5,5 %, lněná semena 5 %, rýžový škrob, pekařské droždí, rostlinná vláknina (psyllium, bambus), koncentrát z jablečné šťávy, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; sójová bílkovina, jedlá sůl, slunečnicový olej, rýžový sirup, celozrnná rýžová mouka, prosná mouka, extra panenský olivový olej, mořská sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová a kyselina vinná

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY, MLÉKA, VAJEC a PŠENICE

 

Může obsahovat stopy vlčího bobu, hořčice a sezamu, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Baleno v ochranné atmosféře.

 

 

PŘÍPRAVA:

Před pečením housku lehce navlhčete vodou a pak pečte přibližně 5 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

 

 

 

Výrobce:

Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

160011

Parametry

energeticka_hodnota_kj
1193,000000
energeticka_hodnota_kcal
285,000000
tuky
9,400000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
1,000000
sacharidy
38,000000
z_toho_cukry
4,600000
bílkoviny
6,800000
sůl
0,920000
vláknina
9,600000

Specifické reference

ean13
8008698003152

16 dalších produktů ve stejné kategorii: