Pohanka lámanka 400g Šmajstrla 2840
BEZLEPKOVÁ POHANKA LÁMANÁ
Přírodní bezlepková lámaná pohanka od české značky Šmajstrla je skvělým pomocníkem v kuchyni! Zrna mechanicky loupané pohanky byla při přípravě této suroviny zlomená na půl - proto lámanka.
Tato přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus se skvěle hodí k přípravě příloh, karbanátků nebo také k zahušťování polévek, jogurtů a přesnídávek. Výhoda lámanky spočívá v přímém nasáknutí tekutiny při pouhém namočení zrna (jelikož aleuronová vrstva byla při loupání narušena zlomem), proto je nejvhodnější připravovat a konzumovat ji bez varu, stačí jen spařit ne vroucí vodou. Nenechte si ujít unikátní chuť i zdraví prospěšné látky v jednom, s důrazem na vyváženost chuti, bez obsahu barviv a konzervantů.
Pohankový mlýn Šmajstrla se specializuje na výrobky z pohanky a loupe pohanku tradičním mechanickým způsobem už pátou generaci, od roku 1861, pod horou Radhošť. Při mechanickém zpracování pomocí mlýnských kamenů si pohanka zachovává obsažené vitamíny a cenné látky. Mlynáři se zaměřují na čerstvost, poctivost a kvalitu pohanky vypěstované českými zemědělci, která má lidem i nadále přinášet nejen skvělou chuť, ale i zdraví, které je tou nejcennější komoditou.
Pohanková lámanka je proto zárukou té nejvyšší kvality. Značka Šmajstrla se obecně věnuje zpracování pohankových výrobků, ochutnat proto můžete také další bezlepkové speciality: pohankové křupky, pohankovou kroupu, krupici, kaši, mouky anebo pohankové těstoviny! Neváhejte vyzkoušet netradiční chuť "tradičních" surovin.
SLOŽENÍ:
pohanka
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
Z mechanicky loupané pohanky
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchém a tmavém prostředí.
Chraňte před přímým slunečním zářením a teplem.
PŘÍPRAVA:
Pohanku lámanku nasypeme do nádoby a zalijeme převařenou ne vroucí vodou. Přibližně v poměru 1:1,5– 2 (pohanka: voda).
Platí, čím více vody, tím řidší kaše. Proto vody raději méně. Teplota vody by neměla přesahovat 80°C, abychom zbytečně neničili Rutin.
Potom nádobu s pohankou přikryjeme a necháme naměknout 20 minut. Můžeme dát pod peřinu, jako za časů našich babiček.
Pokud použijeme pohanku jako přílohu, ochutíme ji osmahlou cibulkou na oleji či česnekem na olivovém oleji, které osmahneme do „sklovata“. Hotovou pohanku stačí s cibulí nebo česnekem smíchat a osolit.
Výrobce
Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1490,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 355,000000
- tuky
- 2,800000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 0,620000
- sacharidy
- 68,000000
- z_toho_cukry
- 0,800000
- bílkoviny
- 12,200000
- sůl
- 0,100000
- vláknina
- vláknina
Specifické reference
- ean13
- 8594043010055