Vánočka bez lepku 420g Labeta 1543
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA MAZANEC
Vzpomínáte si, když jste jako malé děti vešly do babiččiny kuchyně a místností se linula lahodná vůně čerstvě upečené vánočky?
Milé chvíle teď můžete oživit díky speciální bezlepkové směsi pro pečení vánočky, jehož příprava je jednoduchá - stačí přidat mléko, vejce a máslo, nechat těsto vykynout a upéct. Tato směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky.
Je skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým překvapením - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte k čaji nebo kávě tradiční vánočku!
Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bábovku, klasické i kakaové muffiny, perník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku, cheesecake nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.
SLOŽENÍ:
cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany sodné, aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu.
PŘÍPRAVA:
V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neoštřeného citrónu a 2 lžičkami rumu.
Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou.
Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečící plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185°C a pečeme ještě 25 minut.
Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.
Výrobce:
Labeta, a.s.
Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1537,000000
- Energetická hodnota v kcal
- 362,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 362,000000
- tuky
- 0,900000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 0,200000
- sacharidy
- 84,000000
- z_toho_cukry
- 26,000000
- bílkoviny
- 3,700000
- sůl
- 0,300000
- vláknina
- 1,600000
Specifické reference
- ean13
- 8594009167076