Univerzální směs bez lepku 550g Labeta 551
BEZLEPKOVÁ SMĚS UNIVERZÁLNÍ
Tato směs je univerzální bezlepkovou "náhražkou" mouky, která se dá svěle využít pro přípravu sladkých i slaných jídel. Je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí smíchat ingredience, nechat chvíli vykynout a upéce, a hle, chutný zákusek nebo chléb je na světě! Pokud tedy chcete rodinu nebo přátele překvapit a potěšit je třeba upečením koláčů, bábovky či chutného domácího chleba - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta!
Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Kromě univerzální směsi můžete od této značky vyzkoušet také speciální směsi, určené k upečení například bezlepkové bábovky, makovce, perníku, klasických i kakaových muffinů, drobeného dortu, mazance nebo vánočky nebo pudingů. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.
SLOŽENÍ:
bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citronová
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY
Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu.
PŘÍPRAVA:
Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 1 starší housku nakrájenou na kostičky, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme ještě 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany.
Koláče: Ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.
Chléb: Do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.
Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme elektrickým šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut.
Výrobce:
Labeta, a.s.
Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1455,000000
- Energetická hodnota v kcal
- 343,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 343,000000
- tuky
- 1,200000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 0,400000
- sacharidy
- 79,000000
- z_toho_cukry
- 0,600000
- bílkoviny
- 3,200000
- sůl
- 0,020000
- vláknina
- 1,800000
Specifické reference
- ean13
- 8594009165164