Mazanec bez lepku 500g Labeta 544
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA MAZANEC
Vzpomínáte si, když jste jako malé děti vešly do babiččiny kuchyně a místností se linula lahodná vůně čerstvě upečeného mazance?
Milé chvíle teď můžete oživit díky speciální bezlepkové směsi pro pečení mazance, jehož příprava je jednoduchá - stačí přidat mléko, vejce a máslo, nechat těsto vykynout a upéct. Tato směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky.
Je skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým překvapením - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte k čaji nebo kávě tradiční mazanec!
Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bábovku, klasické i kakaové muffiny, perník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku, cheesecake nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.
SLOŽENÍ:
rýžová mouka, kukuřičný škrob, cukr, bramborové vločky (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo: guma guar; sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
Může obsahovat skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu.
PŘÍPRAVA:
V míse smícháme oba sáčky a přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g).
Z dobře vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut.
Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.
Výrobce:
Labeta, a.s.
Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1508,000000
- Energetická hodnota v kcal
- 355,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 355,000000
- tuky
- 0,600000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 0,200000
- sacharidy
- 80,000000
- z_toho_cukry
- 29,000000
- bílkoviny
- 5,500000
- sůl
- 1,300000
- vláknina
- 4,000000
Specifické reference
- ean13
- 8594009164020