BEZLEPKOVÁ SMĚS NA CHEESECAKE

 

Bezlepkový "cheesecake v prášku" je skvělou volbou, pokud si chcete zpestřit obědové menu nebo hledáte ozvláštnění ke kávě.

Tato sypká směs na přípravu koláče je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct těsto a chutný zákusek je na světě! Je proto skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si k čaji nebo kávě chutný snack!

Cheesecake je původem dezert z Řecka, konkrétně z ostrova Samos, kde byl oblíbeným pečeným dezertem. Tvořily ho dvě vrstvy: krusta ze sušenek a tvarohový krém. Dnes můžeme tvaroh částečně nebo úplně nahradit čerstvým sýrem (mascarpone, philadelpia, lučina aj.) - s každým druhem sýra získa cheesacake jinou chuť. Ozdobte a zasypte ovocem či čokoládou, dle vaší chuti.

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffinyperník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.

 

 

SLOŽENÍ:

cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin); stabilizátor: hydroxypropylmethylcelulóza, regulátor kyselosti: kyselina citrónová; kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Do směsi na přípravu korpusu přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto.

Na pracovní desku si položíme pečící papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položíme těsto a přes potravinářskou folii vyválíme tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneseme do formy, prsty přitlačíme okraje k formě a nožem zarovnáme. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 160 °C 10–15 minut.

Korpus po upečení necháme ve formě zchladnout a připravíme náplň.

Do směsi na přípravu náplně přidáme tvaroh a vodu, můžeme přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut odstát, poté nalijeme do vychladlého korpusu, uhladíme a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a poté vyjmeme z dortové formy a podáváme.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

100594

Parametry

energeticka_hodnota_kj
1602,000000
Energetická hodnota v kcal
377,000000
energeticka_hodnota_kcal
377,000000
tuky
0,500000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
0,100000
sacharidy
89,000000
z_toho_cukry
50,000000
bílkoviny
3,700000
sůl
0,210000
vláknina
1,000000

Specifické reference

ean13
8594009166451

16 dalších produktů ve stejné kategorii: