Cheesecake bez lepku 565g Labeta 535
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA CHEESECAKE
Bezlepkový "cheesecake v prášku" je skvělou volbou, pokud si chcete zpestřit obědové menu nebo hledáte ozvláštnění ke kávě.
Tato sypká směs na přípravu koláče je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct těsto a chutný zákusek je na světě! Je proto skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si k čaji nebo kávě chutný snack!
Cheesecake je původem dezert z Řecka, konkrétně z ostrova Samos, kde byl oblíbeným pečeným dezertem. Tvořily ho dvě vrstvy: krusta ze sušenek a tvarohový krém. Dnes můžeme tvaroh částečně nebo úplně nahradit čerstvým sýrem (mascarpone, philadelpia, lučina aj.) - s každým druhem sýra získa cheesacake jinou chuť. Ozdobte a zasypte ovocem či čokoládou, dle vaší chuti.
Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffiny, perník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.
SLOŽENÍ:
cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin); stabilizátor: hydroxypropylmethylcelulóza, regulátor kyselosti: kyselina citrónová; kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu.
PŘÍPRAVA:
Do směsi na přípravu korpusu přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto.
Na pracovní desku si položíme pečící papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položíme těsto a přes potravinářskou folii vyválíme tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneseme do formy, prsty přitlačíme okraje k formě a nožem zarovnáme. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 160 °C 10–15 minut.
Korpus po upečení necháme ve formě zchladnout a připravíme náplň.
Do směsi na přípravu náplně přidáme tvaroh a vodu, můžeme přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut odstát, poté nalijeme do vychladlého korpusu, uhladíme a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a poté vyjmeme z dortové formy a podáváme.
Výrobce:
Labeta, a.s.
Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika
Parametry
- energeticka_hodnota_kj
- 1602,000000
- Energetická hodnota v kcal
- 377,000000
- energeticka_hodnota_kcal
- 377,000000
- tuky
- 0,500000
- z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
- 0,100000
- sacharidy
- 89,000000
- z_toho_cukry
- 50,000000
- bílkoviny
- 3,700000
- sůl
- 0,210000
- vláknina
- 1,000000
Specifické reference
- ean13
- 8594009166451