BEZLEPKOVÁ SMĚS NA DROBENÝ DORT

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu drobeného dortu je skvělou volbou, pokud si chcete rodinu nebo překvapit lahodným, lehkým dortíkem.

Drobenkový dort je u nás i ve světě velmi populární, pod chutnými čokoládovými drobkys najdete svěží náplň banánového krému. A ačkoli díky tvaru dortu vypadá příprava složitě, opak je pravdou.

Směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky a její příprava je opravdu jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct korpus, naplnit a chutný zákusek je na světě! Samozřejmě dort můžete připravit s jakýmkoli letním ovocem, takže můžete přidat maliny, třešně, mandarinky apod.

Pokud tedy chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si skvělou oslavu nebo odpolední překvapení k čaji!

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffinyperník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.

 

 

SLOŽENÍ:

cukr, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, rýžová mouka, čokoládové kousky 6 % (cukr, kakaová hmota*, kakaové máslo*, kakao se sníženým obsahem tuku*, emulgátor: sojový lecitin), bramborový škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, modifikovaný kukuřičný škrob, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), aromata, emulgující přípravek (glukózový sirup, plně ztužený palmojádrový a kokosový olej, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou; mléčná bílkovina), jedlá sůl, zahušťovadlo: xanthan

*certifikováno Rainforest Alliance

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Doporučujeme použít suroviny pokojové teploty.

Směs na přípravu korpusu, 100g měkkého másla nebo margarínu na pečení, 2 vejce a 275 ml mléka šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170 °C cca 30 minut.

Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme.

Oloupeme 3 banány, podélně je rozkrojíme a položíme na korpus.

Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.

 

TIP: Do hotové náplně přidejte 100 ml vaječného, čokoládového nebo nugátového likéru.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

100592

Parametry

energeticka_hodnota_kj
1587,000000
Energetická hodnota v kcal
374,000000
energeticka_hodnota_kcal
374,000000
tuky
2,600000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny
1,500000
sacharidy
84,000000
z_toho_cukry
39,000000
bílkoviny
2,800000
sůl
1,400000
vláknina
1,900000

Specifické reference

ean13
8594009160824

16 dalších produktů ve stejné kategorii: